התזונה והשפעתה על הטיפול
הצלחת הטיפול ושמירת הישגיו לטווח ארוך תלויים, בין השאר, בתזונה נכונה. צריכה של מזונות מסוימים, בהתאם למצבם הספציפי של המטופל או המטופלת, עשויה להועיל לתהליך הטיפול, וצריכה של מזונות מסוימים אחרים עלולה לעכב את התהליך ואף לפגום בו. לכן, חשוב מאוד להקפיד על תזונה מתאימה במהלך תקופת הטיפולים, בין טיפול לטיפול.
תפיסת התזונה שמלווה את הטיפול בשיטת HRT משלבת עקרונות מתורות תזונה שונות: המערבית, הסינית העתיקה והמקרוביוטית.
התפיסה שואפת לעודד ניקוי של הגוף מרעלים שונים. הרעלים נמצאים בכבד, בראות, בכליות, בדרכי הנשימה ובאיברים נוספים. הצטברות רעלים היא בסיס להתפתחות מחלות. באמצעות תזונה נכונה אפשר לסלק את החומרים הרעילים ובכך לסייע לגוף בביצוע תהליך הריפוי הטבעי שלו. בין המאכלים שתורמים לניקוי רעלים: ברוקולי, ארטישוק, מלפפון ונענע. כמו כן רצוי להפחית באכילת בשר.
השפעת המזון על הגוף
אחת ממטרות התזונה הנכונה היא הרחקת לחות מופרזת מהגוף. לחות זו, שנובעת מאכילת מזונות מסוימים, ממזג האוויר ומחולשתו של הגוף בתהליך פירוק המזון, גורמת להשמנה, לנפיחות, לתחושת כבדות ולתגובות איטיות. בין המאכלים המומלצים לסילוק לחות: בצל ירוק, סלרי, לימון, שיפון מלא, שום, פלפל שחור וחליטת קמומיל. לעומת זאת, יש להימנע מצריכת מוצרי חלב.
יש מזונות שמכניסים לגוף חום רב מדי. אלה הם המאכלים המטוגנים, בשר אדום בכמות גדולה, אלכוהול (וגם עישון). החום מצטבר בכבד וגורם לבעיות רבות: יתר לחץ דם, בעיות גב ומפרקים, כאבי ראש ועוד. כאמור, התזונה מותאמת ספציפית לכל אחד מהמטופלים, על פי נתוניו ומצבו. את ההתאמה הזו מבצע המטפל, שממליץ לכל מטופל ומטופלת על התפריט הנכון עבורם.
את התזונה המתאימה, שעליה יש להקפיד במהלך תקופת הטיפול, רצוי לסגל כאורח חיים ולצרוך אותה בקביעות.